Docenten

Hieronder willen wij u een aantal docenten voorstellen. Allen met een gedegen achtergrond en affiniteit met de doelgroep.

DSCF2164-e1362586951486-624x294

Ik ben René Friggen en ruim 25 jaar werkzaam als docent typen. Voor die tijd heb ik jarenlang gewerkt als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen. Vroeger wilde ik 2 dingen en kon hier moeilijk een beslissing in nemen. Het was de Pabo of de gezondheidszorg. Door toeval ging ik na verloop van jaren type les geven. Ik had in mijn hoofd voor een paar maanden, maar nu doe ik het nog steeds. Het is leuk afwisselend werk met leuke mede docenten. Het werken met de kinderen is iedere dag een uitdaging. Zo sta ik nu alsnog voor de klas, en na ruim 25 jaar nog steeds met erg veel plezier.

hoofd quicktypen

Mijn naam is Hanneke Vissers. Ik werk als docente op verschillende locaties. Met een PABO-achtergrond en ervaring in de buitenschoolse opvang vind ik met typ les geven alles wat ik als docente zoek. Persoonlijke aandacht voor leerlingen is mijn uitgangspunt. Met een Zorg certificaat op zak, zet ik mij in voor leerlingen die net wat extra zorg nodig hebben. Maar ook de rest wordt natuurlijk niet vergeten!

100_2347

Mijn naam is Tineke Vogel, moeder van 3 kinderen. Heb altijd veel geholpen bij mijn kinderen op de peuterspeelzaal en de lagere school. Ik ben 12 jaar overblijfmoeder geweest en hulpmoeder bij de diverse activiteiten op school. Ook geef ik EHBO lessen op verschillende lagere scholen. En nu geef ik al weer jaren typ lessen op scholen bij mij in de omgeving. Met kinderen bezig zijn is nooit saai, je krijgt een leuke interactie met de kinderen. Goede contacten met de ouders vind ik ook heel belangrijk, je gaat tenslotte met hun kinderen om. En zo maak je de drempel laag voor de kinderen en de ouders om mij aan te spreken, bellen en/of te mailen.

Typediploma-6 Juf Inge

Mijn naam is Inge Otten en sinds mijn twaalfde kan ik blindtypen. Toen ik tijdens de MAVO opleiding mijn typecursus volgde, vond ik typen al heel erg leuk. En tot op de dag van vandaag typ ik nog steeds. Ik vind het als docent bijzonder om te zien dat kinderen deze vaardigheid heel snel aanleren. Stap voor stap weten ze op het toetsenbord alle toetsen te vinden en wordt hun snelheid beter. Tijdens de klassikale lessen vind ik het leuk om de kinderen te kunnen begeleiden om, net als ik, hun diploma te behalen.

Carla1

Ik ben Carla Dijkstra. Ik geef al weer jaren typ les. Daarvoor heb ik vooral administratief werk gedaan. Ook daarom denk ik, dat ik het juist zo leuk blijf vinden, om met mijn persoonlijke aandacht, de kinderen te leren met 10 vingers blind te typen. Mijn doel met les geven is dan ook, om zoveel mogelijk kinderen op deze jonge leeftijd te laten slagen. Na een redelijk korte periode waarbij de kinderen toch best wel hard moeten werken, is het vooral voor hun een leuke beloning als ze aan het eind van de cursus een diploma kunnen ontvangen. Dit blijft dan ook elke cursus opnieuw een plezierige uitdaging, waarbij de kinderen bij mij altijd voorop gaan.

Hallo mijn naam is Regine Beijer & moeder van 3 kinderen. Na jarenlang in de kinderopvang werkzaam te zijn geweest, ben ik opzoek gegaan naar een leuke actieve baan in de administratieve sector. Inmiddels geef ik al vele jaren als docente op verschillende locaties kinderen typ les, en heb ik hier mijn uitdaging in gevonden. Contact met kinderen en ouders/verzorgers vind ik belangrijk. Persoonlijk, per mail en/of telefoon, soms even een luisterend oor bieden om kinderen in de “goede richting” te helpen met typen, door een tip te geven wat ze kan motiveren. Soms een leuke tekst of opdracht aan de kinderen te geven waar ze mee aan de slag kunnen, of een klein spelletje tussendoor. Alles om het klassikaal typen leuk, en de weg naar een mooi diploma mogelijk te maken….ze werken er allemaal zo hard aan….dat is geweldig om te zien!

SANYO DIGITAL CAMERA

Ik ben Herman Elfrink. Met mijn chemische achtergrond, heb ik jarenlang gewerkt op een laboratorium. Na beëindiging van deze werkzaamheden en een opleiding als Technisch Onderwijs Assistent gevolgd te hebben, kwam ik toevallig in contact met een typ instituut.  Ik geef nu al vele jaren les. Hoewel ik al in de AOW zit, geef ik nog steeds met veel plezier typ les op basisscholen. Iedere keer weer verbaas ik me erover wat kinderen op die leeftijd al kunnen presteren. Heel blij word ik als ik van ouders hoor dat hun kind typeles gaat volgen, omdat hun oudere broer of zus er zoveel profijt van heeft dat ze (van mij) typen hebben geleerd.

CIMG0987

Mijn naam is Yvonne Heijl, getrouwd, moeder van 2 dochters en oma van 3 kleinkinderen. Ik geef al enkele jaren met veel plezier typ les op diverse scholen in Almere. Ik heb 35 jaar leservaring met kinderen tussen 4-12 jaar. Naast het geven van deze lessen, heb ik mijn eigen praktijk waar ik als voeding-, gewicht- en gezondheidstherapeut werkzaam ben. Het werken met kinderen wil ik echter nog wel een tijdje blijven doen, het is een hoogtepuntje in mijn drukke werkweek.

Hanneke Dusamos

Mijn naam is Hanneke Dusamos, getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik geef nu al vele jaren met bijzonder veel plezier typ les. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding voor Medisch Secretaresse gevolgd en 6 jaar lang in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt. Na een aantal jaren full time moeder te zijn geweest ben ik typ les gaan geven. Het is een uitdaging om kinderen met 10 vingers blind te leren typen. Zeker in deze tijd, waarin kinderen al behoorlijk wat ervaring met computers hebben, is het leuk om de kinderen te overtuigen dat met 10 vingers blind typen écht sneller gaat. Ik vind het belangrijk een sfeer in de klas te creëren waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, zelfvertrouwen krijgen en elkaar respecteren. Verder hoop ik dit werk nog jaren met (uw) kinderen te kunnen en mogen doen.

lennie vd veen

Ik ben Lennie van der Veen en moeder van 2 volwassen kinderen. Nu verzorg ik als docente typ lessen. Hiervoor heb ik in de re-integratie gewerkt met jong volwassenen die een opleiding gingen volgen. Daar heb ik  jong volwassenen begeleid naar een MBO diploma. Ook mijn jarenlange ervaring in de kinderopvang, waaronder de buitenschoolse opvang kan ik goed gebruiken. Werken met  kinderen blijft iedere dag een uitdaging.I

José JonkMijn naam is José Beers-Jonk en ik ben moeder van drie zeer verschillende en leuke kinderen. In het verleden ben ik werkzaam geweest in het toerisme, het organiseren van schoolreisjes voor voortgezet onderwijs naar b.v. Londen en Parijs en daarna als secretaresse op kantoor. Ik heb mijn typediploma indertijd op de Mavo behaald en daar heb ik nog steeds dagelijks plezier van.

Sinds een aantal jaren help ik Tineke Vogel met het geven van jeugd-EHBO lessen aan leerlingen van groep 8 en het geeft me veel voldoening en energie ze iets belangrijks aan te leren. Ik vind het typediploma ook echt nuttig om te behalen en kinderen iets leren heel leuk om te doen. Dus, dit lijkt mij daarom een goede nieuwe uitdaging en een mooi vervolg op wat ik tot nu toe heb gedaan.

Mijn naam is Sabrina van der Sommen-Stam, getrouwd en moeder van 2 kinderen. De oudste een jongen en de jongste een meisje. In groep 8 ben ik een typecursus gaan volgen. Dat ik jong ben begonnen met blind typen heb ik altijd profijt van gehad. Ik heb de mavo en vervolgens de M.E.A.O gedaan. Als secretaresse gewerkt en nu nog steeds al jaren op kantoor. Ik vind het erg leuk om les te mogen geven. Het is leuk om kinderen te helpen hun diploma te behalen.